Pagina's

maandag 30 november 2015

Handige, zelfgemaakte, tool.

Op internet kwam ik op You Tube dit filmpje tegen.
 
Dat moet ik ook kunnen dacht ik bij mezelf. Dit is tenminste te doen. Ik had op internet de
Misti Tool gezien maar die is me
1 veel te duur en 2 je kunt hem natuurlijk alleen in de USA bestellen. Reken daar de verzend- en inklaringskosten etc. maar bij op en Tsjakka, leeg is de knip.
 
Ik had de link van het filmpje ook op een paar Yahoo groepen, waar ik lid van ben, gedeeld en erbij gezet dat ik alleen nog aan een clear case dvd doosje moest zien te komen.
 
Yolanda Pasterkamp (Stampin' Up! demonstratrice) zond mij een mailtje dat ze er wel 1tje had en mij die, in ruil voor het delen van de link gratis en voor niets, wilde opsturen. Nou dat vond ik super lief aangeboden en omdat ik nog geen doosje had kunnen bemachtigen heb ik die kans met beide handjes aangegrepen.
Nogmaals mijn hartelijke dank Yolande. Ik ben er helemaal blij mee dat kan ik je vertellen.
 
Dus aan de pruts. Eerst met passen, meten en snijden diverse kartonnetjes en foam op elkaar geplakt (aan 1 kant van het dvd doosje). Het laatste kartonnetje gelamineerd en met lijmspray (aan de bovenkant) ingespoten.
 
Op ruitjespapier van 0,5 bij 0,5 mm. twee formaten kaart getekend, te weten A-6 en 12 bij 12 cm en ook dit gelamineerd.
 
 Op de kartonnetjes geplakt
Door de spuitlijm, op de linkerkant, plakt het maar een beetje en zo blijft je papier goed op zijn plaats. Voor de andere kant van het doosje eenzelfde gelamineerd ruitjespapier gemaakt.
 
Hmmmm, die kartonnetjes waren me niet naar de zin. Ik vond het maar een beetje rommelig! Ik heb foambord (0.5 mm) op maat gesneden en aan 1 kant met lijmdots vastgeplakt. Dat leek al een stuk beter. Het werkt perfect met rubber stempels op EZ mount.
Voor clearstempels moet ik alleen aan de andere kant een los kartonnetje  (onder het ruitjespapier plaatsen) om het zo dik te krijgen dat het goed op dikte is.
 

 
Hoe het werkt kunnen jullie in het filmpje op You Tube zien.
Je legt je stempel met de foamkant naar boven op de linkerkant en je doet je doosje dicht. Zo komt het automatisch op de goede plaatsop de rechterkant geplakt. Daarna leg je je papier op de goede plaats, beïnkten, doosje dicht, aan de bovenkant een beetje druk uitoefenen en doosje open. Klaar is je perfecte afdruk!
 
Ik heb het uitgeprobeerd en het werkt echt heel goed! Wanneer en afdrukje niet helemaal goed is kan je gewoon nog een keer je stempel beïnkten en het komt op precies dezelfde plaats. Mooi rechte teksten krijg ik nu ook voor elkaar. Jippiejajeeeeeee........
 

3 opmerkingen:

Tineke zei

Leuk, ik heb het filmpje ook bekeken en het ziet er inderdaad geweldig uit! Als ik tijd heb zal ik ook eens op zoek...

Trix zei

Zijn dat dan die DVDdozen waar je je stempels in bewaart?
Dank je wel voor de uitleg van hoe jij het hebt aangepakt in elk geval, Janneke!

Yolanda Pasterkamp-de Jonge zei

Ha wat leuk Janneke, dat het is gelukt met deze clearcase! Leuk om te lezen!
En ik word altijd blij als ik een ander weer blij heb kunnen maken. Een klein gebaar met groot effect.
Groetjes, Yolanda