Pagina's

zondag 20 september 2015

Kaart

Stempel van de IJsvogel is van Sheena Douglass. Met Versafine Onyx Black gestempeld en met zwart embossingpoeder verhit. Ingekleurd met water verdunde Inka Gold en uitgeknipt. Frame onbekend. Met versafine gestempeld en met goud embossingpoeder verhit. Achtergrond papier is parelmoer wat ik ingekleurd heb met verdunde Inka Gold.
Het takje is van een snijmal van Memory Box. De vlieger op de vlop is ook van Sheena.
 
 
Jammer dat je op de foto het zachte glimmertje niet kan zien.
 
That's All Folks.
Toodles, Janneke


3 opmerkingen:

Confettiny zei

Computers zouden gewoon moeten doen wat jíj wil, hè?
Maar helaas is dat - bij mij in elk geval - regelmatig niet het geval.
Geen punt Janneke, want ik ga wel eens vaker op je Blog kijken.
Ik wist niet dat je Inka Gold kunt verdunnen met water en er dan mee schilderen!
Dan droogt het zeker ook niet zo snel?

groetjes, Trix

Janneke de Vries zei

Hallo Trix,

De Inka Gold droogt toch redelijk snel hoor. Het ligt ook het soort papier wat je gebruikt natuurlijk. Het ene is meer absorberend dan het ander. Je kunt ook altijd even je heattool erop zetten wanneer je ongeduldig bent hihi. Je kunt van Inka Gold ook je eigen glimmermist maken, gewoon een beetje in een spuitflesje en aanvullen met water. Doe je het puur, dus alleen de Inka Gold, dan heb je een heel mooi subtiel glimmertje. Je kunt ook een beetje aquarelverf, gewoon die super goedkope, in een spuitflesje doen. Aanvullen met water en een heel klein beetje plantaardige Glycerine (gewoon te koop bij de Drogist) + wat Inka Gold (of niet). De glycerine zorgt er voor dat het beter blijft zitten. Goed schudden. Na verloop van tijd zakt de verf naar de bodem van het flesje maar gewoon weer even goed schudden dan gaat het weer als een tierelier. Eventueel kun je het ook met alcohol van 96% maken. Ik hou er wel van om zelf wat te experimenteren. Dat is vaak stukken goedkoper dan al die peperdure producten die je kant en klaar in de winkel kunt kopen. Ik bewaar altijd alle kleine spuitflesjes dus dan kost dat ook niets. Je kunt ook je kapper vragen of ze kleine spuitflesjes voor je willen bewaren.
Bij de Wibra hebben ze van die reissetjes met 2 spuit- en 2 gewone flesjes er in voor, ik geloof, 1,49. Dat is ook niet duur en de spuit kan je natuurlijk ook weer op de verschillende flesjes zetten. Na het wisselen wel even spuiten op een oud stukje papier voor je op je nieuwe werkstuk begint. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
Hartelijke groetjes van Janneke

Fenny Niemeijer zei

Wat vind ik dit weer een super du super mooie kaart Janneke. Een kaart waar ik lang naar heb gekeken en heerlijk van heb genoten. Ook dank voor je goede uitleg, ik leer elke keer wel iets..!

liefs van fenny